Vår pedagogiska grund och metoder för ett livslångt lärande
Skolinspektionens tillsyn
Våren 2017 deltog vi i Skolinspektionens tillsyn. Den sker på slumpvis utvalda förskoleverksamheten och Skrattegi förskolor & utbildningen var en av 29 verksamheter som granskades. Syftet är att granska hur huvudmannen styr och stödjer förskolan mot måluppfyllelse enligt de nationella målen, främst förskolans läroplan. Granskningen tar därför utgångspunkt i huvudmannens systematiska kvalitetsarbete.
Följande frågor ställdes:
På vilket sätt tydliggör huvudmannen mål för uppföljning av förskolans verksamhet?
På vilket sätt genomför huvudmannen uppföljning av förskolans måluppfyllelse som kan ligga till grund för analyser och förbättringsåtgärder?
I vilken grad genomför huvudmannen förbättringsåtgärder med utgångspunkt i analyser av förskolans verksamhet?
Vi är både glada och stolta över Skolinspektionens bedömning:
”Sammanfattningsvis har Skolinspektionens granskning inte visat annat än att samtliga områden som Skolinspektionen bedömt fungerar väl.”
Om miljön
Vi integrerar miljö, kretslopp och människans påverkan av miljön så att det är en naturlig del av barnens och vuxnas vardag på förskolan. Alla barn är delaktiga och växer in i ansvaret kring sophantering, kompostering, odling, skördande.
Vi ser en hållbar utveckling som en naturlig del av vår vardag som gör den både rolig och spännande.
Läs mer om oss
Det koncept vi arbetar efter skapar utforskande och utmanande miljöer som inbjuder till kreativitet, skapande, lek och reflektion så att barnens intresse för sitt lärande stärks och stimuleras.
Att välja förskola
Du kan välja mellan kommunala och enskilda (privata) förskolor (skolpeng och avgifter är lika). Enskilda förskolor har avtal med kommunen som reglerar verksamheten. Förskolan behöver inte ligga i ditt närområde.
Barnens vardag
Vem kan bäst beskriva barnens vardag på förskolan? För oss är det självklart barnen som ska formulera vad de tycker, tänker och känner. Här nedan följer ett axplock av olika kommentarer och synpunkter från barn på våra förskolor.
Vårt arbetssätt
Förr i tiden kallades förskolan för daghem (dagis), som om barnen hade ett hem på dagarna och ett annat på natten. Så är det ju inte, vi är inget hem. Förskolan fick en Läroplan 1998.
För vårdnadshavare
När du som vårdnadshavare känner dig nöjd och trygg med ditt barns tillvaro på förskolan så är mycket vunnet för ditt barns trivsel. Här berättar vi om olika delar av vår samverkan mellan förskola och hem.
Personalen hos oss
Vi som jobbar på de olika förskolorna är förskollärare och barnskötare i skiftande åldrar med lång erfarenhet från förskolans värld. Vi arbetar i arbetslag. Arbetslaget består oftast av en förskollärare och två barnskötare, alla i arbetslaget kallas för pedagoger, oavsett utbildning.
Om maten
Köket är varje förskolas hjärta, en stor del av den energi barnen behöver svarar köken för. Vi tillreder den mesta maten själva, det vill säga undviker halvfabrikat. Varje dag serveras frukost, lunch, mellanmål och frukt.
En del av Atvexa
Sedan 2009 är Skrattegi Förskolor en del av Atvexa AB, vilket gör att vi numera ingår i en större koncern. Tryck här för att läsa mer om Atvexa.