Sidhuvudbild

Om maten

Köket uppanifrån Köket är varje förskolas hjärta, en stor del av den energi barnen behöver svarar köken för. Vi tillreder den mesta maten själva, det vill säga undviker halvfabrikat. Varje dag serveras frukost, lunch, mellanmål och frukt.Emma har ritat
Kragstalunds kök
i fågelperspektiv

Menyer
Vår mat är god, näringsrik och varierad. Menyerna är noga genomtänkta så att barnen känner igen maten som serveras men också får möjlighet att prova på nya kulinariska överraskningar.

Direkt till livsmedelsverket "Det är vid maten! Här är du fröken, och alla mina kompisar, säger Mina"
Vi utgår från livsmedelsverkets råd "Bra mat i förskolan".

Socker
Vi har rensat våra skafferier från onödiga och sockerrika produkter.
Vi har också dragit ner på sylt, kakor och annat smått och gott. När vi firar födelsedagar eller andra traditioner har vi lagt fokus på gemenskap och vad vi kan göra tillsammans.

Flera kockar...
Ibland är det många små kockar som hjälps åt med maten. Den blir god ändå, som den här pizzan till exempel.

pizza alá tono

1
"Vi gör pizza och jag skär tomater med en kniv. Det var kul och lätt, pizzan blev god!
"Ebba
2
"Jag har ritat ett bord och människor som sitter runt det. Vi gör pizza. Ella och Ludvig skär tomater och Hampus skär vitlök. Vi använder vitlök, tonfisk och tomater på pizzan. Det är mycket vitaminer i tomater"
Adam
3
"Det där är tomater. Här är jag och där är mamma. Jag stod där och tittade på, fast mamma var bredvid mig. Jag tyckte inte om pizzan"
Fia
4
"Jag skärde tomater i skivor med en kniv. Det var lätt, man bara skärde dom i små bitar. Pizzan var god. Vi använde vatten och mjöl till botten. Vi satte på pizzan vitlök, tomater, ost och vitlök"
Ludvig

----------------------------------------------------------------------------------------------

vit-mellan222.JPG

Jag sticker till om miljön Fortsätt till Om miljön...